Buurman

Een maand geleden heb ik een aantal portretfoto’s van mijn buurman Gerard gemaakt. Gerard en buurvrouw Tineke wonen al op nr 35 geruime tijd voordat wij hun buren werden. En nu is het moment gekomen dat hij gaat stoppen met werken. Sinds 1985 heeft hij als klinisch chemicus gewerkt in het St. Elisabeth Ziekenhuis in Oisterwijk. Gedurende de week woonde hij daar, in het weekend hier in Breukelen. Elke dag heen en weer reizen was geen optie. Zo heeft hij jaren op twee verschillende plekken een “thuis” gehad, en daar is nu een eind aan gekomen.
Omdat hij wist dat ik portretten fotografeer vroeg hij aan mij of ik een foto van hem wilde maken die op de uitnodiging voor de afscheidsreceptie gebruikt zou kunnen worden. Op een zonnige middag hebben we in de halfschaduw van een boom in de buurt een aantal foto’s gemaakt. De foto die hij uitgekozen heeft is hier te zien. Ik zie iemand die de ernst van zijn vak nog uitstraalt, maar waar de ontspanning van een vooruitzicht van rust en vrije tijd ook al in zijn gezicht doorbreekt.

Gerard b1.jpg
This entry was posted in Locatie, Portret and tagged , , , .

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*