Selfie

Portretten maken van andere mensen is leuk werk. De interactie vind ik leuk en ik denk dat ik er goed in ben om mensen die van zichzelf wat minder makkelijk voor een camera bewegen ook goed op de foto te krijgen.
Maar hoe is dat dan wanneer ik mezelf op de foto ga zetten? Dan is er geen sprake van interactie, dan helpt een grapje om het ijs te breken niet. En hoewel “selfie” het woord van 2013 is en er hele cohorten aan mensen zijn die zichzelf dagelijks vereeuwigen en aan het internet blootgeven, met recentelijk Heleen van Royen als volkomen overschat boegbeeld, is een zelfportret voor mij nog een hele uitdaging. Maar wel een waarvan ik vond dat het tijd werd om die eens aan te gaan. Dan kan het natuurlijk niet een gewoon prentje worden met de iPhone, dan moet het wel iets extra’s hebben.
Dus geheel tegen de trend in om volledig ontkleed op de foto te gaan heb ik juist voor een beetje extra aankleding gekozen. Een mooi lijstje eromheen, afdrukken, klaar, niks meer aan doen.

Zelfportret-1.jpg
This entry was posted in Portret, Studio and tagged , , , , , , , , .

2 Comments

 1. carel reuser 21 juni 2014 at 06:16 #

  Simon,
  ziet er goed uit, beetje streng, klassiek, goed scherp en gedetailleerd. Lichtval heel mooi, ogen goed, rechthoekige lamp of lichtreflector wel zichtbaar.
  al met al knappe foto.

 2. Fia 25 juni 2014 at 07:40 #

  Ha Simon,

  Wat een prachtige scherpe foto, heel mooi!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*