Basiscursus

Basiscursus Fotografie

Tegenwoordig heeft iedereen een digitale camera en iedereen kan foto’s maken. Maar vaak blijft die op automaat staan omdat er zoveel mogelijkheden en knopjes zijn. Voor een mooie foto is echter meer nodig dan een goede camera. Wil je meer uit je camera en je fotografie halen? In deze cursus leer je je camera beheersen en betere foto’s maken.

Een combinatie van theorie en praktijkopdrachten
De cursus bestaat uit 5 lesavonden en 1 ochtend praktijkles. In de lesavonden behandelen we de theorie aan de hand van inspirerende voorbeeldfoto’s en bespreken we gezamenlijk de resultaten van de praktijkopdrachten. In de praktijkles gaan we ergens heen om samen buiten te fotograferen.
Theorie is nodig, maar zelf oefenen en je creativiteit ontwikkelen is een belangrijk deel van de cursus. Het is goed als je de tijd neemt om de praktijkopdrachten uit te voeren.

Onderwerpen die tijdens deze cursus behandeld worden zijn onder andere
• Hoe werkt je digitale camera?
• Sluitertijd, bewegingsonscherpte: Hoe leg je bewegende onderwerpen op een interessante manier vast?
• Diafragma, scherptediepte: Hoe pas je standpunten en scherptediepte creatief toe?
• Objectieven: Welke beeldende aspecten krijg je mee te maken?
• Witbalans, lichtgebruik: Wat voor sfeer kun je je foto geven met verschillende soorten licht?
• Compositie: Welke “regels” zijn er.

Om goed mee te doen met de cursus is het handig om over een digitale camera te beschikken met uitgebreide instelmogelijkheden. Bij voorkeur kan de sluitertijd en diafragma worden ingesteld evenals de ISO-gevoeligheid. Een zogenaamde spiegelreflex camera voldoet zeker, maar ook de meeste compact camera’s voldoen prima. Als je twijfelt neem dan vooral contact met me op, ik kan je makkelijk vertellen of je camera geschikt is voor het volgen van deze cursus.

De cursus wordt gegeven van 19.30 tot 22.00 op 5 dinsdagavonden nl. 31 maart, 7, 14, 21 april en 5 mei. De praktijkles is op zaterdagochtend 18 april. Adres is Orttswarande 33 te Breukelen. De cursus kost € 195,-
Maximaal 8 deelnemers zodat ik iedereen voldoende individuele aandacht kan geven.
Aanmelden kan via foto@simonknappstein.nl