Stella

Het afgelopen jaar heb ik al heel wat verschillende mensen voor mijn lens gehad. De een wat makkelijker te fotograferen dan de ander, en sommigen ook veel fotogenieker dan anderen. Maar wel altijd met mooie foto’s als resultaat, al zeg ik het zelf. Als ik terugkijk ben ik voor mijn gevoel veel vooruit gegaan. Ik begrijp het licht nu veel beter dan een jaar geleden en dan bedoel ik hoe ik licht, of het nu kunstlicht is of daglicht, op mijn manier kan gebruiken. Voor veel portretten heb ik als objectief mijn Canon 70-300mm F4.5/5.6 gebruikt. Niet een heel lichtsterk objectief, maar in de studio met flitsers is dat natuurlijk geen bezwaar. Ik vind het in ieder geval een prettig objectief om mee te werken. Sinds kort heb ik een lens, een Canon 85mm F1.8, van een bevriende fotograaf te leen. Ook een heel fijn objectief waarmee een heel kleine scherptediepte te realiseren valt en waarmee geweldige portretten te maken zijn. Wie de portretfoto’s gezien heeft die Stephan Vanfleteren van bijv Eddy Merckx of Jan Decleir gemaakt heeft die weet wat ik bedoel. Ik heb zelf nog niemand er mee geportretteerd…hoewel dat niet helemaal klopt. Bij het uittesten van een lichtopstelling in de studio heb ik ook een paar testfoto’s gemaakt met dit objectief. Stella, ons standaard model in de studio was een gewillig slachtoffer. Op onderstaande foto kun je zien waar dat in geresulteerd heeft. Ik ben nog op zoek naar een waardig vervanger van Stella dus wie zich ook eens zo geportretteerd wil hebben kan me gerust een mailtje sturen op s.knappstein@xmsweb.nl

Stella-1.jpg
This entry was posted in Studio.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*